Terugblik jubileumfeest

We hebben het 10 jarige bestaan van ZekerZo de Veilige Zorg met een minisymposium gevierd. 

Centraal stonden: "Juridische dilemma’s tijdens calamiteitenonderzoek”


De zorgverlener:

Het kan ons allemaal overkomen… elke dag weer…betrokken raken bij een incident of calamiteit. Wat doe je dan? Laat je je leiden door angst of ratio? Welke dilemma’s kom je tegen? Kies ik voor mijn eigen veiligheid of voor eerlijkheid en transparantie voor de patiënt?

De onderzoeker:

Moet ik toestemming vragen om het patiëntdossier te gebruiken voor het onderzoek? Wat kan ik zeggen tegen betrokken medewerkers over gebruik van het rapport in schadeclaims of tuchtrechtzaken? Hoe veilig is het onderzoek eigenlijk?

Het bestuur:

Stuur ik het rapport naar de familie? Zet ik de hele lijst van nevenbevindingen in het rapport?

Spreker: Ivo Sindram, advocaat gespecialiseerd in gezondheidsrecht 

De vragen van de deelnemers zijn allemaal aan de orde gekomen tijdens de minisymposium. U kunt uw dilemma’s over juridische aspecten ook stellen, deze kunt u mailen naar info@zekerzo.nl.
Ivo Sindram, advocaat gespecialiseerd in gezondheidsrecht, heeft ons door onze vraagstukken geleidt en heeft zijn inspirerende mening hierover met ons gedeeld, met gebruikmaking van veel voorbeelden uit de praktijk.                                                          


Onbekend maakt onbemind. Zijn doel is zorgverleners beter bekend te maken met de juridische aspecten van hun werk, waardoor zij zich minder bedreigd voelen. Oud cursisten en relaties van Monique Post waren aanwezig bij het symposium van ZekerZo en hebben het 10 jarig bestaan samen gevierd.