SIRE onderzoek – correct omgaan met incidenten

  • opleidingen patiëntveiligheid en risicobeheersing
  • maatwerk oplossingen
  • trainingen management
  • hulp voor organisaties in elke zorgsector
  • advies en coaching
  • een ervaren, enthousiaste trainer en adviseur
  • altijd een persoonlijke benadering

ZekerZo biedt u het gereedschap om op een correcte manier om te gaan met incidenten. Het SIRE onderzoek is bedoeld voor incidentanalyse. Dus voor onderzoek naar ernstige incidenten en calamiteiten. SIRE staat voor Systematische Incident Reconstructie en Evaluatie. ZekerZo helpt u met een passende training om het SIRE onderzoek correct in te kunnen zetten. Met een SIRE onderzoek kunt u een duidelijke documentatie krijgen van de oorzaken en gevolgen.

Wat houdt het SIRE onderzoek precies in?

SIRE is net zoals PRISMA een methode om incidenten op een diepgaande manier te analyseren. Bij het SIRE onderzoek vormt deze methode een soort van toolbox. Een toolbox waaruit technieken gekozen kunnen worden die passen bij uw incident of calamiteit. De toepassing van het SIRE onderzoek leidt tot zinvolle aanbevelingen die soortgelijke (ernstige) incidenten en calamiteiten in de toekomst kunnen voorkomen.

ZekerZo kan u uitstekend helpen met uw SIRE onderzoek

U kunt bij ZekerZo terecht voor een breed aanbod aan workshops, trainingen en opleidingen op het gebied van patiëntveiligheid, veiligheidsmanagement en analysemethoden. Wij vertrouwen hierbij op onze jarenlange ervaring als het aankomt op beleid, implementatie, analyse en projectmanagement.  Met een SIRE onderzoek weet u zeker dat u gebruik maakt van een betrouwbare methode.

Benieuwd wat een SIRE onderzoek in uw specifieke situatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar voor een persoonlijk en professioneel advies.