Opleiding incidentanalyse

  • In-company opleiding incidentanalyse op de door u gewenste locatie
  • Standaard of maatwerk opleiding
  • Volgens de PRISMA en/of de SIRE methode
  • Veilig Incidenten Melden (VIM) onderdeel 

Incidenten kunnen op meerdere manieren plaatsvinden binnen uw organisatie of instelling. Het kan gaan om incidenten tussen medewerkers, incidenten op het gebied van capaciteitsproblemen of het verbeteren van de uitvoering van het analyseproces. Voor elk incident bieden wij de juiste opleiding incidentenanalyse bij ZekerZo. Samen met u stellen we een maatwerk opleiding samen die aansluit bij de meest voorkomende incidenten in uw organisatie en uw persoonlijke voorkeuren. 

Opleiding incidentanalyse volgens de PRISMA of de SIRE methode 

De opleiding incidentanalyse kan zowel volgens de PRISMA als de SIRE methode of een combinatie hiervan georganiseerd worden. Bij het leren van incidenten is het van belang dat (bijna) incidenten systematisch worden geanalyseerd en verbeteracties worden ingezet. Hiervoor kunnen meerdere methoden worden gehanteerd. Afhankelijk van de keuze van de instelling betreft deze ééndaagse opleiding de methode PRISMA of de methode SIRE. 

De beste en meest effectieve opleiding incidentanalyse is de opleiding waar beide methoden gecombineerd worden. U wordt opgeleid als expert in PRISMA en u leert om de SIRE methode toe te passen. Na afloop bent u volledig toegerust om incidenten en calamiteiten grondig te analyseren en teams daarin te begeleiden. Ruime aandacht gaat uit naar het ontstaan van incidenten, de achtergronden van het menselijk falen (human factors) en bewustwording van de risico’s in de zorgprocessen. Praktijksituaties vormen de rode draad in de training van de methodieken. 

De voordelen van ZekerZo 

Wij zijn niet de enige die een opleiding incidentanalyse aanbiedt. Dus waarom zou u dan toch voor ZekerZo moeten kiezen? Omdat wij een heleboel voordelen te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan onze jarenlange praktijkervaring, persoonlijke benadering, de onafhankelijkheid die wij te bieden hebben en de passie waarmee wij ons vak uitoefenen. 

Ervaar het zelf en ga voor één van onze incidentanalyse opleidingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.