Opleiding calamiteiten analyse

  • Informatie verzamelen
  • Informatie ordenen
  • Onderzoeksgebied afbakenen
  • Oorzaken identificeren (PRISMA, SIRE)
  • Veiligheid- en kwaliteitsmaatregelen
  • Rapporteren
  • Afronden en terugkoppeling

Wanneer er een calamiteit heeft plaatsgevonden, is het belangrijk dat deze calamiteit grondig onderzocht wordt. U kunt ervoor kiezen om hiervoor een onafhankelijke partij in te schakelen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de calamiteiten analyse zelf uit te voeren. In de opleiding calamiteiten analyse van ZekerZo leert u hoe u de calamiteiten binnen uw zorginstelling op de juiste manier kunt analyseren en in kaart brengen. 

In onze opleiding calamiteiten analyse worden zowel de analysemethodieken PRISMA en SIRE als de opzet en uitvoering van het onderzoek en de rapportage aan de IGZ behandeld. Uiteraard met aandacht voor de effecten binnen de teams, de nodige tips en een plan van aanpak voor het onderzoek. De combinatie van de PRISMA en de SIRE methode geeft een effectieve werkwijze die zich in veel instellingen al heeft bewezen. 

Voor wie is de opleiding calamiteiten analyse bedoeld? 

De opleiding calamiteiten analyse van ZekerZo is bedoeld voor onderzoekers, voor leden van multidisciplinaire analysecommissies van calamiteiten en incidenten en voor het management. Normaal gezien bestaat een groep deelnemers aan de opleiding calamiteiten analyse uit kwaliteitsfunctionarissen en beleidsmedewerkers, verpleegkundigen, medische specialisten en het verantwoordelijk management. 

Diverse opleidingen, workshops en trainingen 

Naast de opleiding calamiteiten analyse bieden wij nog veel meer opleidingen, workshops en trainingen aan. Benieuwd wat wij voor uw organisatie of instelling kunnen betekenen op het gebied van opleidingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 13 62 91 of vul ons contactformulier in. Maar ook voor overige vragen staan wij graag voor u klaar!