Agenda

10 jarig jubileumfeest

13-9-2018 – 13-9-2018

We vieren het 10 jarig bestaan van ZekerZo de Veilige Zorg met een minisymposium over:

"Juridische dilemma’s tijdens calamiteitenonderzoek”


De zorgverlener:

Het kan ons allemaal overkomen… elke dag weer…betrokken raken bij een incident of calamiteit. Wat doe je dan? Laat je je leiden door angst of ratio? Welke dilemma’s kom je tegen? Kies ik voor mijn eigen veiligheid of voor eerlijkheid en transparantie voor de patiënt?

De onderzoeker:

Moet ik toestemming vragen om het patiëntdossier te gebruiken voor het onderzoek? Wat kan ik zeggen tegen betrokken medewerkers over gebruik van het rapport in schadeclaims of tuchtrechtzaken? Hoe veilig is het onderzoek eigenlijk?

Het bestuur:

Stuur ik het rapport naar de familie? Zet ik de hele lijst van nevenbevindingen in het rapport?

Spreker: Ivo Sindram, advocaat gespecialiseerd in gezondheidsrecht

Deze vragen komen allemaal aan de orde tijdens dit minisymposium. U kunt uw dilemma’s over juridische aspecten ook stellen, deze kunt u mailen naar info@zekerzo.nl.
Ivo Sindram, advocaat gespecialiseerd in gezondheidsrecht, leidt ons door onze vraagstukken en zal zijn inspirerende mening hierover met ons delen, met gebruikmaking van veel voorbeelden uit de praktijk.

Onbekend maakt onbemind. Zijn doel is zorgverleners beter bekend te maken met de juridische aspecten van hun werk, waardoor zij zich minder bedreigd voelen.

Oud cursisten en relaties van Monique Post zijn bij deze van harte uitgenodigd om tijdens dit symposium het jubileum van ZekerZo samen te vieren. We starten met koffie om 13.30 uur, het symposium start om 14.00 uur en eindigt rond 16.00 uur, hierna volgt een borrel en klein hapje.

Ik hoop u te mogen ontvangen op dit feest, aanmelden graag via het contactformulier of via mail info@zekerzo.nl. Aanmelden kan tot 17 augustus.

Locatie: Apollohotel, Stationsplein 14 te Breda. 

Ik hoop u te mogen ontmoeten op 13 september,

Monique Post

« terug naar Agenda